Oct 05

dalian_shide_un_studio13.35 u. UNStudio van  de Nederlandse architect Ben van Berkel ontwerpt het nieuwe stadion voor de Chinese voetbalclub Dalian Shide FC. Het stadion kan 40 duizend toeschouwers bergen en staat in Dalian in noordoost China. Het is een havenstad waar bijna 6 miljoen mensen woonachtig zijn. Het ontwerp van de Nederlander is gebaseerd op de patroon van een oude Chinese voetbal gemaakt van lagen bamboe in verschillende patronen.

10 Responses to “Ben van Berkel bouwt Chinees voetbalstadion”

 1. […] Ben van Berkel bouwt Chinees voetbalstadion Villa Palladio – PeopleRank: 0 – 5 okt. 2009 …Ben van Berkel ontwerpt het nieuwe stadion voor de Chinese voetbalclub Dalian Shide FC. Het stadion kan 40 duizend toeschouwers bergen en staat in Dalian in noordoost China. Het is een havenstad waar bijna 6 miljoen mensen woonachtig zijn. Het ontwerp… + stemmen […]

 2. edward zegt:

  .

  thank you….

 3. Brett zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 4. stuart zegt:

  .

  ñïñ!…

 5. cory zegt:

  .

  ñïàñèáî….

 6. darryl zegt:

  .

  thank you!…

 7. Rafael zegt:

  .

  ñïñ….

 8. Carl zegt:

  .

  tnx for info….

 9. tyrone zegt:

  .

  tnx for info!…

preload preload preload