Dec 08

soccer_city_stadium111.50 u. Soccer City is het grootse stadion van het WK voetbal in Zuid-Afrika  in 2010. Het stadion in Johannesburg wordt volledig geredesigned door het bureau Boogertman Urban Edge, samen met Populous. Dat laatste, Amerikaanse, bureau tekende ook het ontwerp voor het Olympisch stadion van Londen (2012) en de Winterspelen van Sochi (R) in 2014. Het gaat om een bestaand stadion in Johannesburg, 80 duizend vierkante meter groot dat circa 90 duizend supporters moet kunnen herbergen. De facade is gemaakt van platen van fiberglas, in acht kleuren en twee soorten textuur. De kunnen worden verlicht en in patronen gerangschikt. Het doet wel wat denken aan de Allianz  Arena in München van Herzog en de Meuron.

soccer_city_stadium6soccer_city_stadium5soccer_city_stadium2

12 Responses to “Soccer City, grootste stadion van WK voetbal”

 1. Wade zegt:

  .

  thank you!…

 2. Ryan zegt:

  .

  tnx for info!!…

 3. Wayne zegt:

  .

  good info….

 4. marvin zegt:

  .

  ñïñ….

 5. ryan zegt:

  .

  ñïñ….

 6. Justin zegt:

  .

  good info!!…

 7. John zegt:

  .

  tnx for info….

 8. Melvin zegt:

  .

  ñïàñèáî!!…

 9. Max zegt:

  .

  áëàãîäàðþ….

 10. Hector zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 11. Cameron zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

preload preload preload