Mar 15

Zaandam309.05 u. Het spraakmakende Inntelhotel in Zaandag gaat 18 maart officieel open. De gestapelde groene Zaanse huisjes van architectenbureau WAM (Molenaar & Van Winden) maken onderdeel van een groot stadsvernieuwingsproject Inverdan, aan de westzijde van Zaandam. Architectenbureau Soeters en Eldonk heeft het hele westelijk centrumgebied aangepakt. Op veel plekken is gebruik gemaakt van het clichebeeld van de Zaanse bouw: een houten huisje, groen geverfd, met puntdak en meanderde gevellijsten. Ook het Stadhuis (Van Sjoerd Soeters zelf) heeft stijlkermerken ontleend aan dat beeld. Verder ontwerpen Cees Rijnbout, Liesbeth van der Pol en Claus en Kaan in het westelijke hart van Zaanstad. Zie ook recensie hotel en interview met Sjoerd Soeters.

zaandam2zaanstadhpleinPLANKAART-knoop.tifzaa straat

10 Responses to “Stadshart vol met Zaanse huisjes”

 1. harold zegt:

  .

  tnx for info….

 2. rafael zegt:

  .

  thanks for information!…

 3. Nathan zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 4. manuel zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 5. herman zegt:

  .

  tnx for info!!…

 6. Ryan zegt:

  .

  ñïàñèáî….

 7. steve zegt:

  .

  tnx for info!…

 8. neil zegt:

  .

  áëàãîäàðþ….

 9. Erik zegt:

  .

  hello!!…

 10. Greg zegt:

  .

  good!…

preload preload preload