Apr 23

grootklim-215.02 u. Koen van Velsen, architect te Hilversum, heeft het beste gebouw van 2010 gemaakt volgens de jury van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Donderdagavond kreeg de 57-jarige architect de prijs voor het ontwerp van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem. Het is een lang smal overkragend gebouw in bosrijke setting. Het pand ademt in niets de sfeer van zorgarchitectuur, maar is helder en transparant door het vele glas op de begane grond. Van Velsen is ook de architect van de Pathé bioscoop in Rotterdam (1995), het stadskantoor Terneuzen (1997), de Filmacademie Amsterdam (1999) en het Commissariaat voor de Media in Hilversum (2001).  Zie interview met Van Velsen

12 Responses to “Mooiste gebouw is van Koen van Velsen”

 1. ron zegt:

  .

  good info!…

 2. Victor zegt:

  .

  thank you….

 3. steve zegt:

  .

  ñïñ!!…

 4. Neil zegt:

  .

  ñïñ!…

 5. julius zegt:

  .

  áëàãîäàðåí….

 6. Nelson zegt:

  .

  ñïñ!…

 7. phillip zegt:

  .

  áëàãîäàðåí!…

 8. craig zegt:

  .

  ñïñ….

 9. douglas zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 10. Hector zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

preload preload preload