Sep 21

Opmaak 115.10 u. Een ode aan het plein is het boek Amsterdamse pleinen, van Bob Witman en Hilde de Haan. Twee architectuurjournalisten die een historische en architectonische verkenning schreven van de open ruimte in de hoofdstad. Het plein vormt  cruciale ademruimte voor de stad – zeker nu zij steeds meer verdicht en complexer wordt. De pleinen zijn gefotografeerd door Jeroen Musch. Deze historische schets van de ontwikkeling van het plein, maar ook zes toekomstscenario’s voor pleinen in de stad is mogelijk gemaakt door woningbouwcorporatie Stadgenoot en verschijnt bij uitgeverij Valiz: Amsterdamse pleinen, ISBN 978-90-78088-43-1,  € 25,00. Lees ook: Pleinen zijn zuurstof voor de stad. En filmpje over de Nieuwmarkt bij RTV Noordholland. En hier en hier

8 Responses to “Amsterdamse pleinen in een boek”

 1. clifford zegt:

  .

  áëàãîäàðþ….

 2. Gregory zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 3. russell zegt:

  .

  tnx for info….

 4. Roy zegt:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 5. Charles zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 6. Mario zegt:

  .

  ñïàñèáî!!…

 7. Louis zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

preload preload preload