Sep 05

Layout 1De architect Lars Spuybroek (52), bekend van zijn ontwerp voor de verstrengelde torens op Ground Zero, schreef een boek over schoonheid. The Sympathy of Things is een afrekening met de 20e eeuw ‘waar we het zicht op schoonheid volledig zijn kwijt geraakt’. Spuybroek kijkt heel nadrukkelijk naar de negentiende eeuwse schoonheidsidealen, vooral die van de gotiek en de arts & crafts. Hij ziet in ‘vital beauty’ een term van de kunstbeschouwer John Ruskin (1819-1900), een belangrijke bron voor een nieuw schoonheidsideaal. Het modernisme is een gruwel, vindt hij. ‘Het modernisme, abstracte kunst, dat is hetzelfde streven naar sublimatie en purificatie als genocide. In de kern van denken zoeken modernisme en het minimalisme dezelfde rechtvaardiging als Auschwitz.’ Interview HIER. Boek kost 29 euro 95, uitgegeven door V2.


15 Responses to “Modernisme is gruwelijk, vindt Lars Spuybroek”

 1. jackie zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 2. Ronnie zegt:

  .

  tnx for info!…

 3. Francisco zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!…

 4. Adam zegt:

  .

  good!!…

 5. felix zegt:

  .

  tnx for info!…

 6. terrence zegt:

  .

  thanks for information!…

 7. Leslie zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 8. Derrick zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 9. bobby zegt:

  .

  áëàãîäàðåí!!…

 10. Jimmy zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 11. isaac zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 12. Arturo zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 13. harry zegt:

  .

  ñïñ!!…

 14. george zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

preload preload preload