Jun 30

826The Foundry is een Brits letterbedrijf dat de Nederlandse typograaf Wim Crouwel heeft gevraagd enkele nieuwe letters te ontwerpen. Het resultaat is net gepubliceerd: de Architype Ingenieur. In een al bestaande architype serie van The Foundry met onder meer de Crouwel, de Konstrukt en de Solid. De Ingenieur is een prachtige letter in drie diktes en een ‘dot’versie. Hij is geïnspireerd op de letters die Crouwel in de jaren vijftig – sterk beïnvloed door de Zwitsers grafici, gebruikte voor zijn catalogi en posters. De dot-versie is een matrix letters, opgebouwd uit puntjes uds. Er is ook de Architype Vierkant, die lijkt een makkelijker leesbare variant van de New Alphabet, de letter waar Crouwel in de jaren zestig de wereld versteld mee deed staan, een letter die geschikt was voor digitaal werk. Meer op DEZEEN.

14 Responses to “Nieuwe letters van Wim Crouwel”

 1. rodney zegt:

  .

  good info!!…

 2. roger zegt:

  .

  good info!!…

 3. Lance zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 4. Stuart zegt:

  .

  áëàãîäàðåí!…

 5. Ricardo zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 6. doug zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 7. David zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 8. bruce zegt:

  .

  tnx for info!!…

 9. Austin zegt:

  .

  thanks….

 10. lewis zegt:

  .

  thanks….

 11. Marvin zegt:

  .

  ñïñ!…

 12. Byron zegt:

  .

  hello!…

 13. Bobby zegt:

  .

  thanks for information….

preload preload preload