Jun 20

Mauritshuis_van_heeswijkDoor de enorme krapte bovengronds, heeft architect Hans van Heeswijk de uitbreiding van het museum Mauritshuis in Den Haag ondergronds aangepakt. Zes meter beneden het maaiveld is een  plein ontstaan van 50, bij 15 bij 5 meter. Het is de nieuwe entree van zowel het oude Mauritshuis als het de nieuwe vleugel, een deel van sociëtiteit De Witte, die aan de Pleinkant zit. De foyer loopt onder de Korte Vijverberg door. Van Heeswijk creëerde een zeer lichte ondergrondse ruimte, door een aantal goede lichttoetredingsvondsten. Het enige dat aan te merken valt: de ondergrondse tocht naar de Nieuwe Vleugel wordt slechts beloond met 1 expositiezaal, van 175 vierkante meter. Je moet een hoop trappen op en af voor slechts een beperkte beloning. Recensie HIER. Een stuk over het Mauritshuis als voorloper van het Hollandse classicisme HIER.

13 Responses to “Mauritshuis, een licht ondergronds plein”

 1. jesse zegt:

  .

  thanks for information….

 2. Randy zegt:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 3. mark zegt:

  .

  ñïàñèáî….

 4. homer zegt:

  .

  hello!!…

 5. albert zegt:

  .

  ñïñ!…

 6. Angel zegt:

  .

  thanks for information!…

 7. earl zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 8. justin zegt:

  .

  ñïñ!…

 9. Kenny zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 10. Oscar zegt:

  .

  áëàãîäàðåí….

 11. Brad zegt:

  .

  tnx!…

preload preload preload