Dec 11

tv_toren_china110.15 u. Het Nederlandse bureau Information  Based Architecture is verantwoordelijk voor het ontwerp van de hoogste tv/uitkijktoren in China die bijna op hoogte is. Het geraffineerde  ontwerp, bijgenaamd supermodel, wordt 610 meter hoog en verslaat daarmee de CN-televisietoren in Toronto (535 meter). Overigens is de Burj Dubai (nog niet gereed) het hoogste gebouw ter wereld met meer dan 800 meter. IBA-baas Mark Hemel zegt vandaag, 11 december, in The Philippine Star, dat het idee was om een  toren te ontwerpen die oogt als een ‘sexy vrouw’, als tegenwicht voor al die mannelijke torens  op de wereld. De gedraaide ‘Kanton’ toren moet in oktober 2010 gereed zijn bij de start van de Aziatische Spelen. Hij staat in Chigang Pagoda, in het Kantonese district Haizhu.

tv_toren_china2.jpgtv_toren_china3.jpg.gif

9 Responses to “Sexy tv-toren (.nl made) nadert hoogste punt”

 1. jared zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 2. trevor zegt:

  .

  hello….

 3. gregory zegt:

  .

  ñïñ!!…

 4. Jim zegt:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 5. Tommy zegt:

  .

  ñïàñèáî!…

 6. Robert zegt:

  .

  tnx for info!!…

 7. Dave zegt:

  .

  tnx for info!…

 8. cody zegt:

  .

  thank you!!…

 9. Luke zegt:

  .

  ñïñ….

preload preload preload