Mar 17

chandigarhDe ideale stad van Le Corbusier wordt langzaam leeggeroofd. Chandigarh in India, een stad in de jaren vijftig van de vorige eeuw vormgegeven  door de Zwiterse architect samen met zijn neef Pierre Jeanneret geldt als van de grootste architectonische schatten van de twintigste eeuw. Steeds vaker duiken meubels en andere roerende goederen uit de erfenis op op veilingen. Er wordt grof geld voor betaald. Het is een hele groene systematische stad, vol typische Le Corbusier gebouwen. Het beroemdste  is wellicht het regionale parlementsgebouw. Na een verontrustend stuk over het leeghalen van de stad in The Guardian, is een lobby begonnen om de stad op de lijst van beschermde cultuurgoederen van de Unesco te krijgen. Hier de petitie.

9 Responses to “Le Corbusiers Chandigarh geplunderd”

 1. ian zegt:

  .

  good!…

 2. Maurice zegt:

  .

  tnx for info….

 3. orlando zegt:

  .

  good info!!…

 4. corey zegt:

  .

  good info!!…

 5. jackie zegt:

  .

  ñïñ!…

 6. hubert zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 7. randall zegt:

  .

  thanks!…

 8. Lloyd zegt:

  .

  ñïñ….

preload preload preload