Dec 09
rosse_buurt_arcam

Bordelen in de rosse buurt in Amsterdam

Als je de prostitutie puur architectonisch benadert, krijg je een onderzoek zoals Boundary Unlimited laat zien in Arcam, Amsterdam (tentoonstelling tot 20 januari 2012). Architecte Tsaiher Cheng bracht in kaart hoe de panden worden gebruikt, waar de meeste omzet is en hoe dat komt. Ze sprak met huiseigenaren, sekswerkers, ambtenaren en de glazenwasser (‘die doet heel veel ramen daar). Zij adviseert de gemeente om de reconstructie van de wijk samen met de bordeelhouders aan te pakken. De prostitutie kan blijven, maar moet meer worden gemengd met andere stadse functies. Cheng wil ondermeer de bovenetages van de bordelen benutten (die staan nu leeg) voor goede culturele ruimtes. INTERVIEW met Tsaiher Cheng

15 Responses to “De architectuur van de prostitutie”

 1. arturo zegt:

  .

  áëàãîäàðåí!!…

 2. Edward zegt:

  .

  tnx for info!…

 3. leon zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 4. Bob zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 5. Victor zegt:

  .

  good!!…

 6. Trevor zegt:

  .

  ñïàñèáî!!…

 7. ben zegt:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!…

 8. marshall zegt:

  .

  tnx for info….

 9. ronnie zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 10. Eddie zegt:

  .

  thanks!…

 11. Ken zegt:

  .

  thank you….

 12. Jordan zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 13. Douglas zegt:

  .

  ñïñ!…

 14. Tommy zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó….

preload preload preload