Apr 05

Eye_fotomuseum_deluganDe architectuurwereld was verrast dat het bureau Delugan en Meissl pontificaal afhaakte bij de opening van fotomuseum Eye, in Amsterdam. Ze waren ontstemd over ingrepen in het interieur en verzaakten toen koningin Beatrix 4 april het gebouw aan de oevers van het IJ opende. Er is 2,5 jaar gebouwd aan het witte futuristische ontwerp van het Weense architectenbureau. Er zijn vier filmzalen, waarvan de premierezaal in de grootste uitsteek is ondergebracht, die richting Shelltoren wijst. Het is een oversteek van dertig meter lengte, die de constructeurs veel hoofdbrekens heeft gekost. Mooiste van het gebouw is het uitzicht van binnen uit over de stad. De architecten hebben van dat uitzichtpunt het draaipunt van het gebouw gemaakt. Recensie HIER.

7 Responses to “Het Eye van Delugan en Meissl in Amsterdam”

 1. Joey zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 2. herman zegt:

  .

  áëàãîäàðåí….

 3. kyle zegt:

  .

  thanks for information!!…

 4. Robert zegt:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 5. Melvin zegt:

  .

  good info!!…

 6. Joey zegt:

  .

  áëàãîäàðþ….

 7. Alex zegt:

  .

  ñïàñèáî!…

Leave a Reply

preload preload preload