Jan 18

Supermodel_tvtoren Deze week verschijnt het boek Supermodel, Making one of the world’s tallest towers, het jongensboekenavontuur van twee Nederlandse architecten in China. Barbara Kuit en Mark Hemel (Information Based Architecture) waren net hun bureau begonnen, toen ze verzeild raakten in een prijsvraag voor wat toen het hoogste gebouw ter wereld zou worden: de tv- en uitkijktoren in Guangzhou (het oude Kanton). Kuit en Hemel hadden nauwelijks nog een eigen oeuvre, toch legden twaalf grote internationale gerenommeerde architectenbureaus het af tegen hun zandloperontwerp van zeshonderd meter hoog. Het ontwerpproces en werken in China was een groot avontuur, dat vijf jaar duurde en 180 miljoen euro vergde.   Hemel en Kuit schreven het verhaal zelf op, op een toegankelijke manier. HIER een interview.

15 Responses to “Boek over hoogste Nederlandse ontwerp ever”

 1. Herman zegt:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 2. Ricardo zegt:

  .

  áëàãîäàðåí!!…

 3. Jesse zegt:

  .

  hello….

 4. Leo zegt:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 5. Sam zegt:

  .

  ñïñ!…

 6. joseph zegt:

  .

  tnx for info!!…

 7. andrew zegt:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 8. wendell zegt:

  .

  thanks!!…

 9. Thomas zegt:

  .

  good info….

 10. julio zegt:

  .

  ñïñ….

 11. glen zegt:

  .

  tnx for info….

 12. Carlos zegt:

  .

  ñïñ….

 13. brett zegt:

  .

  good!…

preload preload preload